top of page

Intenzív, friss zöld íz


Jéghideg, joghurtos sóskakrémleves

Erről a levesről első kóstolásra meg nem mondaná senki, hogy sóskából van. Sőt azt se, hogy leves, mert smoothie-nek is kitűnő. Nagyon intenzív, friss zöld íz, egészen más világ, mint a főzeléké. Aki szeretné még egészségesebben készíteni, annak cukor helyett ajánljuk a mézet vagy eritritet, ezekkel is tökéletesen működik.

Hozzávalók (2-4 adag)10 dkg megpucolt friss sóska (kb. 20dkg pucolás előtt) 3dl natúr joghurt, lehetőség szerint török típusú,1,5dl víz, 5dkg cukor +1dl víz ,egy kisebb zöldcitrom leve, csipet só. Tetejére: pisztácia, chilipehely, citrusos olívaolaj

A sóskaleveleket megpucoljuk, átöblítjük. Cukorszirupot készítünk: kis lábasban összeforraljuk a kristálycukrot és 1dl vizet. Teljesen lehűtjük. Turmixgépbe tesszük a joghurtot, vizet, a zöldcitrom levét, a cukorszirupot és egy csipet sót, turmixoljuk. Nagy lábasban vizet forralunk, a sóskaleveleket egy másodpercre a lobogó vízbe mártjuk, azonnal kivesszük és egy jéggel teli tálba tesszük (zsenge leveleknél ez a lépés akár el is maradhat). Hozzáadjuk a leturmixolt joghurthoz, és teljesen simára pürésítjük. Tálaláskor szórhatunk rá pisztáciát, kevés chilipelyhet és meglocsolhatjuk olívaolajjal.

Az eredeti recept lelőhelye: itt

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon
bottom of page